ضرورت تعریف «رگولاتور» مشخص و مستقل برای بخش اعتبار (BNPL) و استفاده از پتانسیل اپراتورهای تلفن همراه از مهمترین موضوعات مطرح شده در پنل تخصصی سازوکارهای وام دهی در نمایشگاه تراکنش ایران بود.
به گزارش انتخاب به نقل از شرکت مخابرات ایران، هشتمین نمایشگاه تراکنش ایران، سومین و آخرین روز خود را امروز چهارشنبه 7 دی ماه 1401 با پنل اختصاصی «مکانیسم های وام دهی در BNPL» با حضور تعدادی از بازیگران اصلی این نمایشگاه آغاز کرد. میدانی از جمله مصطفی دریضی، مدیرعامل شرکت کسب و کار هوشمند بود.
این پنل با مدیریت امین هاشمی، معاون تولیدی شرکت کسب و کار هوشمند، با مدیریت محمدمهدی تقی پور، مدیرعامل شرکت یاس ارغوانی، هومن امینی، مدیر عامل دیجی پی و محمدحسین کاشی، مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سداد، ضمن تشریح تفاوت بین اعتبار و سایر اشیاء کلی، مانند انواع وام های ارائه شده توسط بانک ها و موسسات مالی، مدل های اعتباری رایج در دنیای مدرن را تجزیه و تحلیل می کند و راه حل هایی را برای رویارویی با موانع پیش روی تجارت اعتبار محاسبه می کند.
«خرید اعتباری» یا BNPL که مخفف «اکنون بخرید، بعداً بپردازید» به تأمین مالی کوتاهمدت اشاره دارد و به مشتریان اجازه میدهد در آینده بر اساس اعتبار مالی خود خرید و پرداخت کنند. به عبارت دیگر، پلت فرم فروشنده BNPL صورتحساب را از طرف خریدار تسویه می کند و خریدار برای بازپرداخت در آینده با وام دهنده روبرو می شود.
بر اساس این مدل فناورانه، علاوه بر بانکها، بسیاری از فعالان عرصه وامدهی باز خواهند بود که میتوانند این طرح را به صورت دیجیتالی، بهعنوان مدل سنتی «اقساطی یا وام» اجرا کنند.
مصطفی دریضی، مدیرعامل شرکت کسب و کار هوشمند، یکی از پانلیستهایی بود که بر لزوم وجود «رگولاتور» در بخش اعتبار تاکید کرد، بهویژه در شرایطی که رفتار دیجیتالی کاربران ایرانی هنوز به بلوغ نرسیده و دادهها کافی نیست. وی گفت: در این زمینه و برای اعتبارسنجی به دو موتور «توسعه» و «اعتماد» نیاز داریم و در عین حال باید به فکر فرهنگسازی و ایجاد محتوا برای آگاهی عمومی از این مقوله نسبتاً جدید باشیم. “
وی با تاکید بر اینکه آموزش عمومی در کنار ایجاد این دو موتور منجر به تحقق آینده اعتباری می شود، گفت: البته نباید در کوتاه مدت سود حاصل از BNPL را انتظار داشت و این می تواند سم مهلکی باشد. در حال حاضر بیش از هر چیز نیازمند ابزار و هماهنگی بازیگران در این بخش برای تثبیت هستیم.
دریضی در خصوص اهمیت اجرای مدل BNPL گفت: بانک های کشور سال ها است که وام بانکی اعطا می کنند، اما به جز بخش B2B که حسابرسی در آن انجام شده، رویه چندان موفقی در بخش B2C وجود نداشته است. . حال قرار است مدل تایید در دنیای دیجیتال پیاده سازی شود و بر اساس رفتار مشترکین در این محیط و بر اساس امتیاز اعتباری که هر کاربر کسب می کند تا سقف مشخصی برای خرید اعتبار دریافت کند.
مدیرعامل شرکت کسب و کار هوشمند با بیان اینکه بیشترین مشترکین دائمی در کشور را دارد که منبع خوبی برای وام دهی است، گفت: قطعا وام دهی بدون دیتا در حوزه دیجیتال امکان پذیر نیست. همراه با تعداد مشترکین عادی، نه تنها می تواند به راحتی مکانیسم اعتبار را اجرا کند، بلکه می تواند از شکل گیری نیازمندی های اعتباری از طریق ابزارهایی مانند خطوط یک طرفه و… جلوگیری کند.
در پاسخ به این انتقاد که «ما اکنون کشور سیستمها هستیم و دادههای زیادی از مشترکین در سیستمهای مختلف داریم، اما برنامهای برای یکسان سازی دادهها نداریم. در این شرایط که نمیتوانیم خدمات خوب را شناسایی کنیم، نگاهمان به مقوله اعتباری نباید کاریکاتور باشد.» که اعتبار آن تأثیر زیادی بر سیستم بانکی داشت. حتی چک های فیشر را نیز می توان بر اساس مدل نظارتی که بانک ها ترتیب داده اند به عنوان «وثیقه» پذیرفت و همین رویه را در بخش اعتبار نیز اجرا کرد.
وی ادامه داد: در کسب و کار هوشمند تمرکز ما بر روی سیستم حلقه باز است تا تجربه استفاده از اعتبار را در فروشگاه های نزدیک به محل زندگی خود به مشتریان ارائه دهیم. تعامل با سایر بازیگران اکوسیستم در زمینه دادههای رفتار اعتباری به فرآیند تغییر رفتار دیجیتال کاربران ایرانی کمک میکند.
مدیرعامل شرکت کسب و کار هوشمند در پاسخ به این سوال که چرا تمرکز بر عدم شکل گیری رفتار دیجیتالی کاربران است، گفت: آمارها نشان می دهد رفتار دیجیتال در کشور ما بر اساس میانگین جهانی شکل نمی گیرد که شاید یکی از دلایل آن باشد. اما خدمات خوب نبود و منجر به تحریک رفتار مصرف کننده نشد.
«گذر از مفاهیم اصلی BNPL و آمادگی برای مراحل بعدی»، «پتانسیل افزایش تولید و رشد اقتصادی با مدیریت صحیح اعتبار»، «تقویت اکوسیستم اعتباری توسط بازیگران آن»، «نیاز به ورود به مدیریت یک وام دهی شرکت، «ارائه کالاهای ضروری با الگوبرداری از BNPL»، «بازار جهانی 150 میلیارد دلاری BNPL»، «نیاز به اشتراک گذاری امتیازات اعتباری بین نهادها»، «شبکه آفلاین را نادیده نگیرید»، «نقش داده ها به عنوان قلب» تاییدیه، “استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای شناسایی رفتار اعتباری کاربران” و “ضرورت تشخیص تایید سیم کارت های دائمی به عنوان یکی از مهمترین و موثرترین اسناد” از مهم ترین موضوعات مطرح شده در این تخصصی بود. پانل.
لازم به ذکر است، هشتمین نمایشگاه تراکنش در ایران با مشارکت و حمایت اولین شریک تجاری و با محوریت اقتصاد دیجیتال – کسب و کار دانش بنیان، از روز دوشنبه 5 دی ماه در مرکز آفرینش کانون و هتل لاله آغاز به کار کرد. امروز 28 ژانویه به پایان می رسد
اولین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور که در سال های اخیر رویدادها و نوآوری های ویژه ای را در حوزه «تلکابانک» و «خدمات پرداخت» برگزار کرده است، از بزرگترین رویداد فناوری مالی بازدید کرد تا تجربیات کسب شده در توسعه مالی و پرداخت خود را به اشتراک بگذارد. محصولات و خدمات . با افراد این منطقه به اشتراک بگذارید.
در این رویداد بزرگ فناوری مالی، کیف پول جهانی موبایل و اوانو که به زودی خدمات مالی خود را بر روی پلتفرم بلاک چین ارائه می کند، به جوانان و نوآوران، فعالان بخش خصوصی، فعالان بخش خصوصی معرفی می شود. روسای سازمان ها و دستگاه ها، ارائه دهندگان محصولات و خدمات در حوزه فین تک که اضلاع و ابعاد این اکوسیستم را تشکیل می دهند، حضور داشتند.
شایان ذکر است، نمایشگاه تراکنش ایران که نمایشگاهی تخصصی در صنایع مالی B2B و B2G است، دوازده کارگروه تحول دیجیتال در صنعت مالی، آینده صنعت پرداخت، بانک های مخابراتی و فین تک، عرضه خواهد داشت. مالی زنجیره ای، بیمه دیجیتال و مخابرات. بیمه، نئوبانک ها و خدمات اعتباری، بلاک چین و ارزهای دیجیتال، آینده کسب و کار اینترنتی در ایران، پیام رسان ها و چالش های تجاری، فراجهان و شهر هوشمند، امنیت سایبری و روندهای بازار سهام و بازار سرمایه فعال بودند.