فراز: موضوع اخیر فروش خودرو در بورس کالا پای مجلس را برای این ماجرا باز کرده است. بر اساس نامه رسیده به فراز، تعدادی از نمایندگان از شورای رقابت خواستار توقف فروش خودرو در بورس کالا شدند.
فروش خودرو در بورس کالا در هفته های اخیر انتقادهای زیادی را به دنبال داشته است. دلیل اصلی این انتقاد تفاوت بیش از 50 درصدی قیمت خودرو با قیمت افشا شده در بورس بود. به این معنا که روند عرضه اخیر در بورس منجر به افزایش بیش از 50 درصدی قیمت خودرو شده است. این در حالی است که قیمت برخی خودروها حتی بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
در نامه نمایندگان خطاب به رئیس شورای رقابت به دلایل غیرقانونی بودن و رقابتی نبودن عرضه خودرو به بورس اشاره شده است.
نمایندگان می نویسند: هیچ ضابطه و مقرراتی در خصوص دستورالعمل قیمت گذاری در این روش شناسی لحاظ نشده است و به همین دلیل شاهد سفته بازی و نوسانات بی دلیل و بی رویه در معاملات خودرو در بورس کالا هستیم.
در بخشی دیگر از نامه نمایندگان به رئیس شورای رقابت آمده است: «سود اضافی دریافتی خودروسازان در بورس کالا (یعنی مابه التفاوت قیمت معامله با قیمت تمام شده واقعی) نباید به طور کامل وارد شود. جیب خودروساز.” زیرا این نتیجه فعالیت خودروساز نیست بلکه به دلیل ساختار شبه انحصاری بازار خودرو به وجود آمده است.
سایت فراز نیز در روزهای گذشته در گزارشی با عنوان جهش رسمی قیمت خودرو در بورس به این موضوع پرداخته است. خودروسازان از دلالان پیشی گرفتند.
پس از مطرح شدن این انتقاد، توزیع هایما s8 توسط مدیران ایران خودرو، ارزان تر از قیمتی که در کارخانه پیدا می شود، صدای اعتراض را نیز افزایش داد.
پس از آن دو مدیرعامل ایران خودرو و سایپا به سازمان بازرسی احضار و از توقف فروش خودرو در بورس کالا خبر دادند.
با نامه اخیر نمایندگان مجلس به رئیس هیأت رقابت، به نظر می رسد تعداد منتقدان و مخالفان شیوه فعلی فروش خودرو در بورس کمرنگ شود. اما این سوال که آیا افزایش روزافزون مخالفان این روش می تواند تاثیر خود را در عمل نشان دهد و عرضه خودرو در بورس را منطقی کند، زمان بیشتری می طلبد.