
اتاق ایران: تورم سالانه قیمت تولید کننده دامداری های صنعتی با یک درصد کاهش نسبت به سال قبل به 67.2 درصد و تورم قیمت تولیدکننده مرغداری های صنعتی با 9 درصد افزایش به 52.4 درصد رسید.
مرکز آمار ایران جدیدترین گزارش خود را از تورم قیمت تولیدکننده در مرغداری های صنعتی و دامداری در تابستان امسال منتشر کرد. نتایج این گزارش نشان می دهد که تورم سالانه قیمت تولیدکننده دامداری های صنعتی به 67.2 درصد و تورم تولیدکنندگان مرغ صنعتی با 9 درصد افزایش به 52.4 درصد رسیده است.
داده های گزارش مرکز آمار از تورم تولیدکنندگان فرآورده های دامی صنعتی حاکی از آن است که تورم سالانه این بخش نسبت به بهار امسال 0.1 درصد کاهش داشته است و کمترین تورم سالانه در بین اقلام مختلف این بخش مربوط به گوساله است. زیر چهار ماهگی» با 35 1 درصد و بیشترین در «شیر» با 80.3 درصد.
همچنین در این بخش، تورم نقطه ای به 75.4 درصد رسید که نسبت به تورم نقطه ای 97.2 درصدی بهار امسال 21.9 درصد کاهش داشت. به عبارت دیگر میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات دامی صنعتی برای تولید آغل خود در داخل در فصل تابستان 1401 نسبت به فصل تابستان گذشته 75.4 درصد افزایش داشته است. در میان کالاهای صنعتی دامپروری، کمترین تورم مربوط به «تلیسه» با 34.8 درصد، بیشترین نرخ برای «شیر» با 92.9 درصد است.
تورم فصلی تولیدکنندگان دام صنعتی نیز در تابستان به 7.8 درصد رسید که نسبت به تورم فصلی 50.8 درصدی بهار امسال 43 درصد کاهش داشت. در میان محصولات دامی صنعتی، کمترین تورم فصلی مربوط به «گوسالههای زیر چهار ماه» با 0.7 درصد و بیشترین تورم برای «گاوهای شیری» با 15.4 درصد است.
تورم نقطهای تولیدکننده مرغداریهای صنعتی به 90 درصد رسید
علاوه بر این، جزئیات گزارش تورم مرکز آمار ایران درباره تولیدکنندگان گوشت مرغ صنعتی نیز نشان میدهد که تورم سالانه این بخش نسبت به تورم ۴۳.۴ درصدی بهار امسال ۹ درصد افزایش داشته است. در این فصل کمترین تورم سالانه در بین قلم مرغداری های صنعتی کشور مربوط به قلم «کد» با 28.5 درصد و بیشترین تورم در قلم «طیور» با 57 درصد بوده است.
تورم نقطهای این بخش در تابستان امسال نیز به 89.6 درصد افزایش یافت که نسبت به تورم 46.1 درصدی بهار امسال 43.5 درصد افزایش داشت. به عبارت دیگر، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات صنعتی طیور برای تولید قلم خود در داخل کشور در فصل تابستان 1401 نسبت به فصل تابستان سال گذشته 89.6 درصد افزایش یافته است. در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی، کمترین تورم مربوط به «کود» – 33.1 درصد، بیشترین – برای «جوجههای گوشتی» – 111.3 درصد است.
تورم فصلی نیز به 49.4 درصد رسید که 29.9 واحد درصد نسبت به تورم فصلی 19.5 درصدی بهار امسال افزایش داشت. در میان قلم های مرغداری های صنعتی، بیشترین افزایش در “جوجه یکروزه” – 72.1٪، کمترین – در “کود” – 9.3٪ انجام شده است.