ارسال فلافل 95 هزار تومان به فست فود; آیا دلار فلافل را گران کرده است؟


پایگاه خبری تحلیلی منتخب (Entekhab.ir):

تجارت نیوز: بررسی قیمت در رستوران ها و فست فودها نشان می دهد که قیمت فلافل در مناطقی مانند جردن به 95 هزار تومان رسیده است. پس از این اتفاق فعالان این صنف به کاهش چشمگیر مشتریان اشاره می کنند.

پس از اصلاح نظام یارانه ای در اردیبهشت ماه سال جاری، محصولات غذایی و فرآورده های غذایی به یکباره چندین برابر افزایش یافت. حالا موج گرانی ها به فلافلی رسیده که تا همین چندی پیش غذای ارزان و مناسبی محسوب می شد. تا جایی که خرید این ساندویچ در برخی رستوران های شمال تهران بیش از 100 هزار تومان است.

البته در مناطق مرکزی و جنوبی پایتخت یا شهرهای دیگر این غذای پرطرفدار اغلب بین 40 تا 50 هزار تومان قیمت دارد. در برخی مناطق، حتی می توان آن را با نرخ های پایین تری یافت. اما در غیاب کنترل و برنامه ریزی کافی در سیاست های کلان اقتصادی، هر رستوران قیمت های دلخواه را در منو درج می کند.

برخی نیز با استفاده از نام های خارجی و ساختگی، محصولاتی شبیه فلافل را به مشتریان عرضه می کنند تا جیب خود را خالی کنند.

انتشار بهار دلار و آشفتگی بازار ارز بهترین دلیل برای ایجاد چنین شرایطی شد. دولتی که مدعی بود سفره مردم را به برجام بند نمی‌کند، حالا متذکر می‌شود که بازار فلافل نیز به این توافق بین‌المللی گره خورده است.

پس از افزایش قیمت فلافل، بسیاری از مردم سبک زندگی خود را تغییر دادند و کمتر به رستوران و فست فود مراجعه کردند. چرا که اکنون هزینه یک شام یک خانواده چهار نفره در حداقل مورد به بیش از نیم میلیون تومان می رسد.

حتما بخوانید:
چگونه با استفاده از این نکات با هر چالش مواد شیمیایی به راحتی کنار بیاییم

به گفته این اتحادیه، طی ماه های گذشته، فروش رستوران ها به نصف کاهش یافته است. البته در این رویداد نباید شیوع ویروس کرونا را نادیده گرفت. اما پس از سرد شدن تب این بیماری، مشتریان به رستوران ها برنگشتند.

این اتفاق روش جدیدی از فروش را در بین رستوران‌ها و رستوران‌های فست فود رایج کرد. از فروش غذاهای نیمه پخته تا فروش تکه های پیتزا. برخی دیگر سعی کردند با کاهش وزن و کیفیت غذا مشتریان خود را حفظ کنند.

در همین زمینه علی اصغر میرابراهیمی رئیس اتحادیه صنف رستوران داران و سلف سرویس داران از عدم مصرف غذا در رستوران ها پس از شیوع بیماری کرونا خبر داد و گفت: افزایش قیمت غذا در رستوران ها باعث کاهش 20-30 درصدی تقاضا شدند.

به گفته وی تورم در کشور مربوط به قیمت روغن، برنج، رب گوجه فرنگی، ادویه، زعفران و … است. تاثیر داشت؛ رستوران‌داران نیز مصرف‌کننده محسوب می‌شوند و باید مواد آشپزی را با قیمت بالا خریداری کنند.

وی تصریح کرد: انجمن صنفی فعالیت واحدهای صنفی را کنترل می کند و نرخ غذای رستوران پس از محاسبه بهای تمام شده مواد اولیه (طبق فاکتور روزانه)، حقوق کار، بیمه، مالیات و 20 درصد سود قانونی و … به دست می آید. .

در حال حاضر قیمت ساندویچ فلافل به 95 هزار تومان رسیده است.

قیمت اکثر خورش ها تا سال گذشته زیر 50 هزار تومان بود اما امروز به بیش از 120 هزار تومان رسیده است که نشان می دهد کیفیت اکثر این محصولات کاهش یافته است. رستوران داران دلیل این امر را افزایش چند برابری قیمت برنج، روغن، حبوبات، مرغ، نوشیدنی و غیره می دانند.

حتما بخوانید:
باربری بلوار تعاون - اتوبار بلوار تعاون - 20% تخفیف - 44440426

بررسی ها نشان می دهد که کاهش تقاضا به رستوران ها محدود نمی شود. در حال حاضر فست فودها، آب میوه فروشی ها، بستنی فروشی ها، کافی شاپ ها و… نیز وضعیت مشابهی را تجربه کنند.

برخی از مسئولان صنفی از رواج سفارش‌های «نیم بها» می‌گویند و می‌گویند وضعیت اقتصادی صنوف به‌ویژه رستوران‌داران و سلف‌سرویس‌ها نسبت به ابتدای شیوع کرونا بهتر شده، اما قیمت محصولات افزایش یافته است. از ابتدای سال جاری به گونه ای که صاحبان مشاغل در این صنعت افرادی که برای خوردن غذای مورد علاقه خود می آیند، نفسی هم ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik android rat duşakabin fiyatları hack forum fethiye escort bayan escort - vip elit escort html nullednulled themesKamagrakürtçe aşk sözleriMobil Ödeme Bozdurmarekorbetgenco bahisdeneme bonusu veren sitelerBağlama büyüsü