آکریلامید یک
ماده اسیدی سرطانزا است و مهمترین ماده مضری است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی ایجاد میشود.
بیشترین مقدار آکریلامید در چیپس سیب زمینی است.
در سال ۲۰۰۲ سازمان خواربار جهانی و سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاست که غذاهایی مانند چیپس، سیب زمینی، قهوه و محصولات غله ای مانند نان و بیسکویت که در حرارت بسیار بالا تولید می شوند ممکن است حاوی ترکیبات سرطانزا به نام آکریلآمید باشند.
آکریلامید با تضعیف سیستم ایمنی بدن؛ ابتلا به بیماریهای عفونی و سرطان را افزایش می دهد.
عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است.
اختلالات باروی، قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم ها و نیز عفونت های چشمی از دیگر عوارض اکریل آمید است.
میزان آکریلامید در مواد غذایی مختلف متفاوت است. تفاوت شرایط فراوری از جمله دما، زمان، نوع روغن سرخ کردنی و ماهیت غذای مورد نظر حتی مواد افزودنی نیز در مقدار آکریل آمید اثر میگذارد.
دما یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تشکیل آکریل آمید است در یک آزمایش پوره سیب زمینی به مدت ۱۵ ثانیه تحت درجه حرارت های مختلف قرار داده شد و مشاهده شد که در زمان ثابت ۱۵ ثانیه در دمای ۱۲۰ درجه سانتی گراد آکریل آمید تشکیل میشود و با افزایش دما مقدار آن افزایش مییابد.
?توصیه هایی برای کاهش تولید آکریلامید:
-برای پخت کیک و پیتزا و دیگر غذاها در فر در صورتی که امکان دارد ماده غذایی را در کاغذ مخصوص بپیچانید.
-توجه کنید حرارت فر بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد نباشد. -از برشته کردن اطراف پیتزا به شدت پرهیز کنید و در صورت برشته شدن آن از مصرف حاشیه برشته شده خودداری کنید آن را تست یا برشته نکنید و یا در درجه حرارت کم و زمان کوتاه توسط کنید.
-قبل از استفاده و پخت سیب زمینی ها را پوست کنده و حداقل به مدت یک ساعت در آب قرار دهید و به این طریق احتمال تشکیل آکریلامید کاهش مییابد.
-سیب زمینی هرچه بیشتر سرخ شود میزان آکریلامید تولید شده بیشتر خواهد بود.
-تا حد امکان سیب زمینی ها برای سرخ کردن با ضخامت بیشتر برش داده شود زیرا هرچه باریک تر باشند احتمال ایجاد آکریلامید بیشتر خواهد بود.
رژیم آنلاین آردایت
برچسب ها: جدیدترین رژیم لاغری, جدیدترین رژیم لاغری سریع,